Uusi vuosi - uudet kujeet

Julkaisija Virpi Sormunen

Viimeiset kuukaudet ovat menneet yhdessä hujauksessa, tai oikeastaan koko viime vuosi meni yhdessä hujauksessa! Ja kuinka ollakaan Fig'sin 1 v. syntymäpäivä pääsi yllättämään. Viime vuoteen mahtui taphtumia todella paljon! Putiikin avajaisten jälkeen aika tuntuu hurahtaneen tapahtumasta toiseen, siivillä, hädin tuskin jalat maata hipoen. Yksittäisistä asioista mieleenpainuvin ja koko viime vuotta hyvin kuvaava piirre on ollut ympäristötietoisuus.

Olen itse kiinnittänyt hyvin paljon huomiota siihen, mitä putiikin valikoimassa on tarjolla. Olen pyrkinyt pitämään ekologisuuden ja eettisyyden arvoina, jotka ovat läsnä putiikilla (ja myös omassa yksityiselämässäni). Nämä arvot näkyvät putiikilla valikoimassa. Meillä on tarjolla useita ekologisia, eettisiä ja kestävää kehitystä tukevia, omia toimintatapojaan ympäristöystävällisemmäksi kehittäneitä merkkejä. Olen kirjoittanut ajatuksiani ja pohdintaa vaateteollisuuden vaikutuksista ympäristöön tänne verkkokaupan blogiin aiemminkin. Asia on jatkuvasti läsnä ja aiheuttaa paljon pohdintaa. Tältä pohjalta olenkin päättänyt tehdä vielä lisää tarkennusta putiikin osalta tähän asiaan, ja se tulee vaikuttamaan ensi syksystä alkaen putiikin valikoimaan.

Putiikin valikoima tulee muuttumaan syksystä alkaen entistä ekologisemmaksi ja eettisemmäksi. Valikoimasta tulee jäämään pois useampikin merkki ja painopiste siirtyy enemmän ekologisiin ja eettisesti tuotettuihin ihanuuksiin. Tanskalaisen ByBasicsin Blusbar- ja Bamboo -mallistot valtaavat suuremman siivun putiikin valikoimassa. Kyseinen merkki on ekologisuuden perikuva ja edelläkävijä. Materiaalit ovat seritifioituja, öko -tex -merkittyjä ja ne tuotetaan eettisesti luontoa ja eläimiä kunnioittaen. Näiden rinnalla kulkee upeasti Saksalainen Himalaya Clothing, merkki, jolle on myönnetty globaali orgaanisen tekstiilin standardi. Denim Hunterilta löytyy upeita kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita, ja muita kestävän kehityksen mukaisesti tuotettuja upeita ihanuuksia, kuten farkkuja (BCI). Nü on upea putiikin merkkivalikoiman uusin tulokas. Yritys on tietoinen eettisestä vastuustaan ​​sekä ihmisille että luonnolle. Yrityksenä Nü ja sen työntekijät kantavat vastuun toiminnastaan , ja he odottavat ja vaativat sitä myös toimittajiltaan. 

Tässä muutamia poimintoja putiikin ekologisista eettisistä merkeistä. Muoti on valintoja ja tekemällä hyviä valintoja voimme vaikuttaa! 

Pohdittaessa omaa kulutuskäyttäytymistä kannattaa pitää mielessä myös se, että ekologinen teko on myös asiointi paikallisissa liikkeissä! Käyttäkää ihanat naiset omien kotikulmienne palveluita, olipa kyseessä kukkakauppa, vaateliike, kenkäkauppa tai mikä tahansa muu liike. Silloin tuette oman paikkakuntanne palveluita ja teette ekologisen teon!

Pidetään yhdessä hyvää huolta ympäristöstämme ja toisistamme!


Jaa tämä julkaisu← Vanhin julkaisu Uusin julkaisu →


0 kommenttia

Jätä kommentti