Tekstiiliteollisuuden vastuullisuus

Julkaisija Virpi Sormunen

Viime aikoina eri medioissa on ollut paljon kirjoittelua ja julkaistu tutkimuksia tekstiiliteollisuuden ympäristöhaitoista, ekologisuudesta, vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä. Asia on erittäin tärkeä ja on hyvä, että se on nostettu esille! Toisaalta asiasta kirjoitetaan rajusti yleistäen, ja usein kirjoituksissa ei nosteta esille sitä, kuinka laajalti alan yritykset asiaa tutkivat, kehittävät ja muuttavat toimintatapojaan ekologisemmiksi. 

Markkinoilla on suurien ketjujen ja massatuotantona tekstiilejä tuottavien suuryritysten lisäksi myös niitä yrityksiä, joiden tuotanto on ekologista ja sertifioitua. Yksityisillä vähittäiskaupoilla on mahdollisuus vapaasti valita ne tuotteet, joita valikoimiinsa ottavat. Valittavissa on merkkejä, jotka valmistavat tuotteensa ekologisista materiaaleista, kuten bambusta, pellavasta ja villasta. Esimerkiksi bambun viljely on maaperää rikastavaa ja bambu kasvaa nopeasti, sen viljely ei köyhdytä maaperää, päinvastoin bambun viljely rikastuttaa sitä. Toinen hyvä esimerkki vastuullisesta ja ekologisesta materiaalista on merinovilla, josta esimerkiksi By Basicsin Blusbarin tuotteet valmistetaan. Ne ovat sertifioituja 100% öko tex -merkittyjä tuotteita, joiden villa on "mulesing free", toisin sanoen valvotusti hyvinhoidettujen lampaiden villaa. Keinokuiduista puhuttaessa on muistettava, että niitä valmistetaan enenevässä määrin kierrätysmateriaaleista, laatua parannetaan ja ne kestävät käyttöä pitkään. 

Monet merkit myyvät mallistot ennakotilauksina, joka tarkoittaa sitä, että valtavia määriä hukkatuotantoa ei pääse syntymään. Tilaukset tehdään useita kuukausia etukäteen ja tuotteita valmistetaan se määrä, jota niitä on tilattu. Parhaiten myytyjä tuotteita valmistetaan tarpeen mukaan lisää ja varastot pidetään mahdollisimman pieninä. Tämä on kaikille osapuolille kustannustehokkain ja ympäristöystävällisin tapa toimia.

Meillä Fig'sissä valtaosa valikoimasta on ennakkoon tilattuja, ekologisia ja eettisesti tuotettuja. Valikoimastamme löytyy By Basicin merinovillat ja bambut, jotka ovat ekologisia, Himalaya Clothing puu- ja merinovillat, jotka ovat ekologisesti ja eettisesti tuotettuja, MACin farkkuja, joiden tuotantovaiheessa pesuun käytettävää veden määrää on laskettu merkittävästi, Denim Hunterin kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita ja monia muita kestävän kehityksen mukaisesti valmistettuja tuotteita. Valikomastamme löytyvät laadukkaat ja pitkäikäiset kauniit ja trendikkäät asukokonaisuudet tyylistä tinkimättä upeille naisille, jotka haluavat kunnioittaa luontoa ja näyttää kauniilta!

Lämpimästi tervetuloa kivijalkaan ja verkkokauppaan!


Jaa tämä julkaisu← Vanhin julkaisu Uusin julkaisu →


1 Kommentti

  • Tosi hienoa, että Fig´sissä kannatetaan ja ostetaan ekologisia , eettisesti tuotettuja asuja. Myös kierrätysmateriaalia käytetään. Eli pisteet Fig´sille .

    Pirkko Vettentaus on

Jätä kommentti